Inauguració de la Piscina "Club Molí Blau"


"Club Molí Blau"

El mes de juny del any 1961 es va col·locar la primera pedra d'una futura piscina a la platja de Canyelles Petites, un dels paratges més bonics de Roses. Doncs bé, al 1962 varen ser testimonis d'un altre fet molt més transcendental en pro del turisme a la Costa Brava. va ser la inauguració d'una piscina i tota la completa instal·lació esportiva-turística que es va construir al seu voltant. I tot aquest esforç va ser  d'una sola persona: el Senyor José Díaz Pacheco, un andalús enamorat de la nostra terra i establert a l'Empordà des de mitjans dels anys 40.


Fotografia Original de el dia de la Inauguració

El "Club Molí Blau" va comptar amb una de les millors piscines del Mediterrani, construïda pel senyor Juan Ricart, sota la idea del senyor Díaz Pacheco. Aquesta piscina, de posició lleugerament irregular, constava d'una torre de salts de 10 metres d'alçada. Hi ha a més a més una gran font lluminosa que separava la piscina dels grans d'una altra petita destinada als nens.
Cent cinquanta sortidors circumdaven el perímetre de la piscina. Hi havien diversos miradors subaquàtics i la novetat del so radio-microfónic dins l'aigua. Al, impulsar determinat mecanisme, funcionava una gran plataforma que cobria el centre de la piscina, escenari idoni per a espectacles i ball. A l'altra banda hi havia una enorme closca que s'aixecava també per un altre sistema mecànic i que era el lloc on actua l'orquestra.

El recinte del "Club Molí Blau" contenia a més a més dues espaioses grades i diverses llotges. També un pati andalús i un altre català. L'entrada a la piscina era una enorme torre del "clàssic molí de vent" amb les seves aspes quixotesques i tot.
La vetllada inaugural va ser un dels mes notables esdeveniments socials que aquest any es va celebrar a la Costa Brava. Davant més de 600 convidats el senor Juan Ricart, constructor de la piscina, dirigir unes breus paraules a tots els assistents. Després ho va fer el senyor José Díaz Pacheco, qui va glossar el significat de la seva obra i va agrair la presència de les autoritats i amics allà reunits en una nit de profunda significació per a ell; tot seguit va parlar el senyor David Moner, com a representant de la Federació Catalana de Natació.
El va seguir en l'ús de la paraula l'Alcalde de Roses, en Josep Maria Cortada. I finalment va tancar els parlaments el Diputat Provincial de Cultura i Esports de la Diputació de Girona i alcalde de Figueres, senyor Ramón Guardiola, que va declarar inaugurada la piscina juntament amb tot el seu recinte esportiu-turístic i es va hissar la bandera espanyola als acords de l'Himne Nacional .


Fotografia Original de el dia de la Inauguració
El espectacle de la primera Gran Gala Aquàtica Internacional i Turística Folklòrica va ser presentada pel locutor, senyor Loren. Es va començar la mateixa, amb una actuació, diguem fora de programa, del propi senyor Juan Ricart (foto), ex campió de Espanya. El senyor Ricart, constructor de la piscina, va voler ser el primer a inaugurar. I així ho va fer públicament amb tres espectaculars salts des de 3, 5 i 10 metres d'alçada. Després van actuar els components del ballet "The Bathing Beauties "de Amsterdam (Holanda) que van obtenir un gran èxit per la seva actuació.

Integraven l'equip Aaf Bumman, Diny Trooster, Patty Ros,Miekke Sterringa, Tiny Bakker, Ria Trooster, Mia Van Aasselt, Els Wonda i Dia Jacobs, sota la direcció tècnica de Luccie Bakker. Van actuar així mateix les nedadores de la Societat Atlètica Barcelona, amb el següent equip: Núria Llacuna, Maria Rosa Julià, Paquita Trenchs, Marina Carmona, Maria Dolores Amat, Maria Trenchs, Glòria Batalla, Lolita Arias i Fiden Fernàndez. El seu preparador era el jove César Villegas. Aquests dos conjunts van fer grans ostentacions de les seves qualitats tècniques i els van oferir diferents números aquàtics de gran bellesa, perfecta sincronització i amb un ritme adequat.


Fotografia Original de el dia de la Inauguració

Pel que fa a salts de trampolí i palanca cal destacar l'actuació de l'equip alemany compost per la nina Birgit Huber, Rudolph Sandfhur i l'extraordinari Karl Schwuemmer, qui es va fer creditor de les més tancades ovacions de la nit. també el equip espanyol format per Isabel Pinol, Jaume Torralba, Ramon Brotons, Antonio Molina i Ricardo Montserrat, van deixar en bon paper l'esport de casa. la vetllada esportiva va concloure amb diversos salts còmics que van ser molt celebrats pels convidats. seguidament es van lliurar diversos trofeus. Al final dels mateixos el senyor José Díaz Pacheco i la seva  senyora Josefa Rahola de Díaz Pacheco van convidar als assistents a un esplèndid "buffet". Els convidats es van traslladar als patis : andalús i català on els van servir  l'Hotel Duràn de Figueres i el Hotel Duràn de Els Límits un "lunch" de autèntica qualitat.


Fotografia Original de el dia de la Inauguració

Entre el selecte i nombrós públic assistent recordem al senyor Manuel Antón Rozas, Almirall-Cap del Sector Naval de Catalunya; President de la Diputació Provincial de Girona, senyor Juan de Llobet i senyora; alcalde de Girona, senyor Pedró Ordis i senyora; tinent coronel de la Guàrdia Civil de Trànsit de Girona; delegat d'Hisenda de Girona, senyor Casanovas i senyora; Administrador de la Duana de la Jonquera , senyor Rafael Mariano i senyora; Director del Museu d'Empúries, senyor Martín Almagro i senyora, a més d'altres jerarquies representatives de diversos organismes públics, totes les autoritats de terra i mar de Roses, representants de la premsa, ràdio i televisió de la província i de Barcelona, i moltíssimes altres personalitats, nacionals i estrangeres, amics tots de la família Díaz Pacheco- Rahola.





A la segona part, dedicada a l'espectacle musical i flamenc, van actuar en primer lloc i amb notable encert l'orquestra "Los Celtas". Després va aparèixer sobre l'original plataforma el "Ballet Espanyol de Rosario "(foto). La genial artista els va obsequia amb el seu art únic i sublim en les millors peces del seu variat repertori. Va concloure la vetllada amb música de ball, a ritme de "twist", a càrrec del quartet "Golden Quarter", campió nacional de "twist".
En resum, va ser una vetllada de grat record en la qual un cop mes la Costa Brava es va apuntar un altre tanto de categoria internacional. L'obra del senyor José Díaz Pacheco mereix ser posada d'exemple per a molts. Perquè com diu el refrany, "al Cèsar el que és del Cèsar", aquí és de justícia assenyalar i aplaudir la tasca realitzada per aquest andalús enamorat del Empordà.


Fotografia Original de el dia de la Inauguració

El aconseguit pel senyor José Díaz Pacheco a Canyelles Petites és un gest de gran altruisme. ; Pensar que l'any 1958 aquell era un lloc inhòspit i trist! mentre que al 1962, per una voluntat fèrria i d'un entusiasme sense límit "va ser, la platja de moda del sector nord de la Costa Brava.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada